3 Mart 2008 Pazartesi

Yalova Kestane Balı Her Derde Deva




www.BaglarBal.com

Elması ve çiçeğiyle tanınan Yalova’nın vizyonunda artık bal var. Romatizmadan kalp rahatsızlığına kadar onlarca hastalığa deva olan Yalova balı, 3. Uluslararası Çiçekçilik Fuarı’nda açılan standda tanıtıldı.

Bir dönem elması ve çiçeğiyle ön plana çıkan Yalova artık ürettiği ıhlamur ve kestane balı ile tanınır hale geldi.

TÜBİTAK tarafından antioksidan ve anti-bakteriyel özelliği resmen tescil edilen Yalova balı, işçi arıların doğadan topladıkları sihirli karışımı vatandaşların sofralarına taşıyor. Karadeniz Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sevgi Kolaylı tarafından da Anzer balına eşdeğer gösterilen bal, kansızlık, sinir sistemi bozuklukları, kalp rahatsızlıkları, idrar yolları hastalıkları ve solunum yolu hastalıkları gibi onlarca rahatsızlığa da şifa oluyor.

Ayrıca hücre yenileme özelliğine de sahip olan Yalova balı, bu sene üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Çiçekçilik Fuarı’nda da tanıtıldı. Adeta vatandaşların akınına uğrayan standda yetkililer, Yalova balının özellikleri, üretimi ve diğer detaylar hakkında bilgiler verdi.

Yalova balının
yurt genelinde hızla adını duyurduğunun altını çizen Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, "Tamamen Yalova yöresindeki kovanlarda yaşayan işçi arılar tarafından doğal yöntemlerle üretilen ve yöremizde yaygın olarak bulunan kestane ve ıhlamur ağaçlarının çiçeklerinden toplanan bal artık Türkiye’de Yalova balı olarak adlandırılarak aranmakta. İlimizde üretilen ve ilin adıyla anılan bu bal onlarca hastalığa şifa olduğu gibi güçlü bir besin kaynağı olmasıyla da önem arz etmekte. Balımızın özellikleri çeşitli üniversiteler ve TÜBİTAK tarafından da resmen belgelendiği gibi çeşitli profesörlerce de Anzer balına eşdeğer nitelikte olarak gösterilmiştir. Halen Türkiye’nin bir çok iline gönderdiğimiz balın yurtdışında da tanıtımlarını yapabilmek için planlama ve hazırlıklara başladık kısa süre içerisinde Yalova balı uluslararası arenada tanınmaya başlanacak" dedi.
İHA


BaglarBal

1 yorum:

Dunyali dedi ki...

Yalova Kestane Balı ile tanıştıktan sonra hayatınız değişir.
Bir tutkunuz olur. Yanınızda olsun istersiniz.
Yemeğe kıyamazsınız. ...
O
Artık elinizin altında...
Sadece bir tık uzakta...
İstemeniz yeterli...
İsteyin...Gönderelim
[url="http://www.baglarbal.com"]www.baglarbal.com[/url]

[url="http://www.facebook.com/topic.php?uid=6811453201&topic=3944"]Yalova Kestane Balı isteyenler grubuna katılmak ister misiniz?[/url]
Yalova Kestane Balı isteyenler diye bir grup kurduk.( isteyenlerin i'si büyük olmalı aslında. Bu türkçe karakter korkusu bilinçaltımıza işlemiş)
Yalovalı olup da uzak düşen varsa onlar kıymetini bilir bu balın .
İsteyin yollayalım. [url="http://www.baglarbal.com"]www.baglarbal.com[/url]
Herkese sevgiler.