BAL DEĞERLİDİR.
BAL son yıllarda ,ihracatta karşılaştığı sorunlardan dolayı ,sabıkalı bir ürün muamelesi görmektedir. Oysa sorun balın içine katkı maddesi konulmuş olmasındadır ,yani BAL değerinden hiç bir şey yitirmemiştir. Yurtdışına peynir ihraç etmekte de zorlanıyoruz . Bu durum, nasılki bizim peynir tüketmemizi engellemiyorsa BAL için de aynı şey söz konusudur. Bir üründe sorun çıkması o ürünü tümden hayatımızdan silmemizi gerektirmez. Önemli olan tükettiğimiz gıdaların içeriğinin kontrol ediliyor olması, ne aldığımızı bilmemizdir.
Analiz raporları ile doğal olduğu anlaşılmış BAL,insan sağlığı için son derece yararlıdır. Özelliklede çiçek BALı ise bu eşsiz bir iksirdir.
BAL üzerine , bilim adamları tarafından yapılan bazı araştırmaları ve balın sağlığımız için yararlarını sizin için derledik.
BALIN BESLENME VE İYİLEŞTİRME ÖZELLİĞİ | ||||
BAL basit karbonhidratların kaynağıdır. BALın içeriği :% 17.1 su, % 82.4 karbonhidratlar % 0.5 proteinler ,amino asitler, vitaminler ve minerallerdir. Ortalama karbonhidrat içeriği ise : Çoğu fruktoz ( % 38.5) ve glikozdan oluşur (%31) Kalan % 12 lik karbonhidratı da maltoz sucroz ve diğer şekerler oluşturur. Balda değişen oranlarda antioksidan olduğu biliniyor. koyu renk balda antioksidan miktari daha fazladır (Dr Wendy Doyle, British Dietetic Association ) Besin Değeri Antioksidan içeriği sağılıklı kalmamızı sağlar.Günde bir kaşık BAL yememiz vücudumuzun antioksidan gereksinimimizi karşılar ve daha güçlü kılar. BALYARALARI İYİLEŞTİRİYOR
Yanık tedavisi üzerine yapılan bir çalışmada BALın yanıkların kısa sürede iyileştirdiği görülmüştür. Subrahmanyam (1991) BALın İyileştirici Özellikleri Şöyle Açıklıyor 1-) Antibakteriyel özelliği dolayısıyla enfeksiyonu önleme 2-) yarayı tamamıyla kaplayıp su kaybını ve mikrop bulaşmasını engelleme 3-)baldaki enzimlerin hücre dokusunun düzelmesine katkı sağlaması 4-) ödemi absorbe ederek yarayı temizlemesi 5-) acı ve kaşınmayı önlme kokuyu engelleme. Efem (1988) Başka bir araştırma göstermiştirki bazı antibiyotik ve merhemlerle iyileştirilemeyen bazı yara ve cilt ülserleri yara üzerine BALtatbik edilerek 7 günde iyileştirilmiştir. BALLA GÜZELLEŞİN Enzimler Balda şimdiye kadar oniki değişik enzim olduğu saptanmıştır. Enzimsiz yaşam mümkün olmazdı enzimler bütün biyokimyasal süreci organize eder,yönetir,düzene koyar ve hızlandırır hastalıkları iyileştirir. Balda ayrıca vücudun ancak az miktarda üretebildiği Chocin maddesi vardır. Bu nedenle bu madde vücuda günde iki,üç gram verilmelidir. Chocin karaciğerin yağ metabolizmasını ayarlar ve bu organın yağ bağlamasını önler. Amerikan Dental Araştırmalar Birliğinin İllinois Chicago da düzenlenen ‘Oral Sağlık İçin Yararlı Yiyecekler’ konulu sempozyumda, BALın diş çürüğünü önlediği ortaya konmuştur.
BALı değerli kılan bir özellikte içeriğindeki polen oranıdır. Günümüzde polen tuzaklarıyla arının çiçekten getirdiği polen kovana girmeden alınmaktadır. Polen oranı yüksek BAL vitamin ve minerallerce çok daha zengindir. ve daha değerlidir. 4. Polenin Faydaları Genel sağlığın korunması ve vücut direncinin artırılması yanında dengeli beslenme amacıyla da tüketilen polen aşağıdaki hallerde de fayda sağlamaktadır. Ancak nadiren de görülse polen bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu durumda polenin kullanılmaması gerekir. Polen; * Zihinsel ve bedensel yorgunluklarının giderilmesinde, * Çocukların sağlıklı gelişmesi ve beslenmesinde, * Düşünme, araştırma ve çalışma gücünün artırılmasında, * Sporcuların ve yarış hayvanlarının performanslarının artırılmasında, * Kansızlığın giderilmesinde, * Karaciğer, prostat ve kanser hastalıklarında faydalıdır |
SAKLAMA Oda sıcaklığında kapalı bir kapta kuru ortamda saklanmalıdır. SATINALIRKEN Alacağınız BALın katıksız ve doğal olduğundan emin olabilmeniz için güvenilir bir yerden alınması gereklidir. Eğer aldığımız baldan emin değilsek analiz ettirebiliriz. Analiz için yakında bir laboratuvar yoksa bizden yardım isteyebilirsiniz.. >>>>>> |
GAZETE HABERLERİ BALYaraları İyileştiriyor Basından (SABAH 06.09.2004) BALın Enerji Özelliği ANKARA (İHA) - Uzmanlar, karbonhidrat içeren diğer besin maddelerine oranla BALın daha fazla sporcu kaslarını harekete geçirici ve yüksek enerji verici etkiye sahip olduğunu belirtti. ABD'nin Memphis Üniversitesi'nde, besin kaynaklarının sporcular üzerindeki etkilerini araştıran bilimadamları, BALın sporcular için en önemli karbonhidrat kaynağı olduğunu kanıtladı. Spor yapmadan önce BALyiyen sporcularda gücün arttığı ve kasların çalışmasının, doğal ve doğal olmayan diğer besinleri kullanan sporcuların performansına göre daha iyi olduğu belirlenirken, araştırmada ayrıca, BALın sporcuların kan şekerini düzenleyici etkiye sahip tek besin kaynağı olduğu da ortaya çıktı 24.07.2002 11:50 MynetHaber
Basından (Milliyet 31.03.2003) BAL ye, hastalığı unut BALve balmumu ile birlikte arı sütü, arı zehiri, polen ve propolis adı verilen doğal arı ürünleri pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyorÇin, Japonya ve Amerika'da "Apiterapi" adı verilen BALarısı ürünlerinin tıbbi alanda kullanılması, Hacettepe Üniversitesi Uygulamalı Biyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Araştırma görevlileri tarafından araştırma konusu seçildi. Araştırma görevlileri BALın ve doğal arı ürünlerinin, birçok hastalığa iyi geldiğini bildirdi. Arı BALı, içeriği sayesinde insan organizmasına antioksidan kaynak oluşturarak, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bazı ballar, gastrit ve ülsere sebep olan helicobacter pylori bakterisini önlüyor. Arı kovanlarının iç yüzeyini kaplayan propolisin, astar rolü oynadığı ve bu maddeden, hücrelerin bakterilere karşı güçlendirilmesi amacıyla faydalanıldığı belirtiliyor. Antibiyotik özelliği bulunan propolisten kozmetik sanayiinde ve akne tedavisinde de faydalanılıyor. Egzama tedavisinde propolis kremlerinin ve tabletlerinin yapıldığı belirtiliyor. Arı zehiri ise artritte ve diğer iltihaplarda, akut ve kronik yaralarda, yara izi oluşmuş dokularda kullanılıyor. Multiple Sclerosis tedavisinde de yarar sağlıyor. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder